2010-05-13 10:22:29• hírek • Balog Anita

Május 14-én indul a színházi fesztivál

A Sorompók nélkül fesztivál első napján két előadásra is sor kerül.

Május 14-én, pénteken 18 órai kezdettel kerül sor a Srompók nélkül színházi fesztivál hivatalos megnyitójára. Ezt követően 18.30 órakor már meg is kezdődik az első előadás, a Piatra Neamţ-i Ifjúsági Színház vendégjátéka. Az ifjak Alfred de Musset A szerelem nem tréfa című darabját játsszák, Alexandru Dabija rendezésében.

Az előadás a szerelemről és annak arcairól szól: a gyermeteg, képmutató, apáskodó, ártatlan, papi, viszonzatlan, elsöprő, impulzív, szenvedélyes stb., szerelemről.A szerelem a felszabadulás jóleső érzése. Az öröm magyarázatra nem szoruló, állandó lelkiállapot. És az eltájoltság, megtévesztettség állapota, a hirtelen gesztusoké. Gyengédség és odafigyelés. Stratégia. Emlékezés. És mindenek fölött: vágy. Szerelem, a maga összes lehetséges változatában.

Jegyek és bérletek a fesztivál ideje alatt minden nap 9 - 19 óra közt igényelhetők a színház jegypénztárában (Horea u. 6), illetve az előadások kezdése előtt egy órával a helyszínen, vagy a 0261-712106-os telefonszámon.A 14 előadásra szóló bérlet ára 185 lej, míg a 6 előadásra szóló bérlet 92 lejbe kerül.A felnőtt jegyet 22 lejért, míg a diák és nyugdíjas jegyet 12 lejért vásárolhatják meg.


Alfred de Musset A szerelem nem tréfa című darabját játsszák
Alfred de Musset A szerelem nem tréfa című darabját játsszák


A pénteki nap második előadására a 21 órakor kerül sor a Vasile Lucaciu téren. Az Északi Színház román nyelvű színtársulata Carlo Goldoni A hazug című darabját adja elő. Az előadást átdolgozta és rendezte: Ovidiu Caita.

Goldoni színműve az egyetemes színházirodalom egyik sikerdarabja, amelyet a világ minden színpadán – így nálunk is – szívesen játszanak. A hazug nyers, erőteljes vígjáték, amely az egészséges erkölcsi mondanivalót a reális, elérhető szintű erényekkel és azok világos megnyilvánulásával ötvözi. Azt, hogy napjaink nézője egyes replikákat, jeleneteket túlmagyarázónak, a helyzetkomikumot pedig olykor nyomasztónak érzi, a társadalom, a társadalompszichológia és a színház fejlődésével magyarázható.

A szabadtéri előadásra a belépés természetesen ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: